3. rész: Túl az ezer kilométeren

Nyomtatóbarát változat

Zágrábban valóban újjászülettem, pedig lényegében csak a vágyamat fogalmaztam meg ilyen módon. Zágráb óta több mint 140 km-t megyek naponta. Kiismertem a kerékpáromat. A GPS működését is kezdem jól érteni. Az útvonalam módosítása is nagy könnyebbséget hozott. De legfőképpen az időjárásnak, az égieknek köszönhetek mindent. Zágráb óta napsütésben, nagyon kellemes időben jövök. Gyakran hátszélben. Szlovénián gyakorlatilag átsuhantam, kevesebb mint két nap alatt. A Pó folyó völgye, Padova városa felé vettem az irányt, ahol egy városközponti szállodában találtam helyet éjszakára. Megcsodáltam Páduai Szent Antal sírhelyét, földi maradványait a tiszteletére épített bazilikában, és természetesen ezt a nem mindennapi várost. Középkori hangulat, nyüzsgő városi élet. Az olasz reneszánsz gyönyörű épületeivel. A másik gyöngyszem Mantova városa, ahol csak néhány órám maradt a városlátogatásra, de megérte ráfordítani az időt.
A mai napon Cremonán is túljutottam. Egy útszéli szállodában húzom meg magam éjszakára. A hosszú etapok után nem sok erőm marad beszámolót írni, de tudom, hogy többen kíváncsiak az útra, így rászánom magam időnként.
Holnap már terveim szerint elérem az Alpok hegyeit. Hannibál jutott eszembe, amikor a nagy hegyek kontúrjait láttam közeledni. A kartagoi király óta már nagyon sokan átkeltek az Alpokon, talán nekem is sikerül. Ha ilyen tempóban haladok, akkor terveimhez képest egy nappal korábban érkezem Nizzába, ahol szállást foglaltak. A tengert már nagyon várom, de továbbra is nyugtával kell dicsérni a napot...

Rumi Imre

KÉPGALÉRIA: http://magyarzarandokut.hu/uton-santiago-de-compostellaba-3.-resz-kepgal...

Beküldve: 2017-04-25