Meghívó Rumi Imre A Magyar Zarándokút és az El Camino c.előadására

Printer-friendly version

Időpont: 2020. január 24. | péntek 18:00
Helyszín: Budapest XII. Hegyvidéki Kulturális Szalon. (Budapest, Törpe u. 2.)

Előadó: Rumi Imre építész, a Magyar Zarándokút ötletgazdája és egyik alapítója, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke; kiemelkedő alkotói tevékenységének elismeréseként 2019. évben Wéber Antal-díjban részesült.

2008-ban járt először Spanyolországban az El Camino-n. Ez az életforma már akkor rabul ejtette. Tudta, hogy egy hasonló rendszerű útra Magyarországon is szükség van. Ezt az elgondolását többen is támogatva 2009-ben megalakult a Magyar Zarándokút Egyesület. Az Egyesület építész csoportja a spanyolországi El Camino szellemiségéhez hasonlóan működő hazai zarándokutat hozott létre, munkájukat 2013-ban Kós Károly díjjal ismerte el a Belügyminiszter.

A Magyar Zarándokút egy keresztény szellemiségű út, mely magyarországi szent helyeket köt össze, különböző történelmi utak (római út, jeruzsálemi zarándokút, regionális zarándokutak, stb.) fedésében. Kitérőivel együtt közel hatszáz kilométeres út, hazánk gerincén, főként a Duna völgyében vezet Esztergomtól Máriagyűdre, keresztmetszetet ad hazánk természeti és kulturális értékeiről. Az útvonal olyan legendákat, ősi hagyományokat őrző szakrális helyeken megy keresztül, mint a Pilis, a Kiskunsági Nemzeti Park vagy a Mecsek.

Csepeli Ildikó
szervező

 

Beküldve: 2020-01-22