Madarak tanácskozása, zarándokszínházi utazás

Printer-friendly version
A Madarak idén is tanácskozásra gyűlnek, hogy királyuk kereséséért vándorútra keljenek, még a "Kaf" hegyen is túlra.
Az Utcaszínházi Alkotóközösség a "Madarak tanácskozása" négy egymást követő előadásaira hív meg gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Az előadások egyébiránt a Magyar Zarándokút gyönyörű helyszínein valósulnak majd meg:
- Hosszúhetény Mozi udvar, 19-én 19:00 órakor,
- Pécsvárad, Vár, 20-án 19:00 órakor
- Pécs, Tettye, 19:00 órakor,
- Siklós, Vár, 22-én 11:00 órakor.
"A madarak tanácskozása egy történetmeséléssel, példabeszédekkel keretezett utazás története. Madarak gyűlnek össze szerte a világból, hogy gondjaikat megosszák és azokra megoldást keressenek. Egyetlen megoldás, hogy megkeresik az ő igazi királyukat. Nekiindulnak felkutatni."
"Az út - a megpróbáltatások útja - amit a királyukat kereső madarak végigjárnak, nem más, mint az önmegismerés kálváriája, szenvedéstörténet, amelyben a léleknek az önmagával való azonosság iránti vágya fogalmazódik meg. Minden stáció újabb lépés befelé, egészen a tökéletes identitás felleléséig, a Tükörig."
Attar/Carrièr/Fecskés: Madarak Tanácskozása
Az Utcaszínházi Alkotóközösség előadása
játsszák: Molnár-Keresztyén Gabriella, Németh Nikolett, Fazakas Júlia, Nagyhegyesi Zoltán, Pintér Géza, Simó Krisztián/Nizsai Dániel, Simon Balázs
Ruhák, eszközök: Piróth Tímea és Takács Anikó
Maszkok: Stefano Perocco
közösségi alkotás Simon Balázs rendezésében
A szufi költemény szabadtéri előadását egy olyan “műszernek” szánjuk, amely a létünk megválaszolhatatlan kérdését teszi átélhetővé és mulatságossá az utcai művészetek válogatott eszközeivel, a szabad terek soha meg nem válogatható korú és összetételű közönsége számára.

 

További képek az előadásról: https://photos.app.goo.gl/v7NNedNTTJArDEoB8
Angol nyelvű leírás: https://riote.org/specstreet/ 
 
Beküldve: 2020-07-08