Meghívó Simon András grafikusművész „Életünk zarándokútja ” c.előadására

Printer-friendly version

A Kós Károly-díjas Magyar Zarándokút Egyesület és az Összefogás Újbudáért Egyesület

tisztelettel és szeretettel várja a zarándoklatok és a lelki-testi egészség iránt érdeklődőket, 

Simon  András 

  grafikusművész 

„Életünk zarándokútja ” című előadására. 

„Szerettem volna egy olyan nyitógondolattal kezdeni  írásomat, ami elgondolkodtatja az embereket. Személyesen szól hozzájuk és a szívükre is hat. Véleményem szerint – és a jelmondat is ezt sugallja – mindenkinek az élete értékes üzeneteket hordoz. Az élet értelmességének feltétele, hogy legyen valamiféle lelki-szellemi önazonosságunk, hogy tudjuk, honnan jöttünk, kik és miért vagyunk a világon és merre tartunk. Ha valaki nem tud arra válaszolni, hogy honnan jött és hová megy, az szerintem megbocsátható. De ha nincs tisztában azzal, hogy miért van itt, akkor csak gyökértelenül lebeg, hiszen nem érti saját életének az üzenetét.

Meggyőződéssel vallom, hogy akár egy mozgásképtelen ember életének is lehet üzenete. Ő is képes emberi kapcsolatokat teremteni, Istennel beszélgetni, vigasztalást adni másoknak éppen azzal, hogy bizonyítja, úgy is érdemes élni, akár még elégedetten is. De üzenet lehet egy kisgyermek, egy boldogságban úszó vagy egy szenvedéseket nehezen viselő ember élete is. Az adott létállapot, amiben éppen vagyunk, számunkra is üzen, de az, ahogy mi az életünket felfogjuk és átéljük, az mások számára lehet jelzés.”  (Részlet Simon András írásaiból, „Életed üzenet” c. könyvéből)

 

(Munkái és írásai megtekinthetőek a  www.simongaleria.hu  oldalon)

 

Simon Andrásról: 4 gyermekes, magyar grafikusművész,  több kötetes író, költő, aki művészi munkáit, alkotásait a kereszténység értékrendje mentén fogalmazza meg.   Munkásságát két fő irányvonal mentén tagolhatjuk. A klasszikus mesteri Bosch álomvilágot idéző rajzokra, amelyekben rendkívüli rajztudása párosul egy könnyed és nagyvonalú játékossággal, elegáns humorral. A másik fő vonal a jellegzetes „egyvonalas később, - küzdelmes belső harcokat követően -, megtalálta, istentől megkapta, a saját, másokkal össze nem téveszthető stílusát. Rajzainak, munkásságának  fő témája a kereszténység, a  lelki élet és a mély hit. Művészetének középpontjában az ember és Isten kapcsolata áll. A saját maga által kifejlesztett, egyvonalas, különös kifejezőerejű grafikái révén ragadja meg témáját mély meggyőző erővel. 

A rendezvényre 2019. március 7-én (csütörtökön) 18.00 órakor kerül sor, 

az Összefogás Újbudáért Egyesület helyiségében (Budapest XI. Fehérvári u. 88/C.), a belépés díjtalan.

Fővédnök: dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere    Védnök: Nagyné Antal Anikó, önk. Képviselő

Beküldve: 2019-03-04