Út Santiago de Compostellába - Három nap még Magyarországon

Printer-friendly version

Eljött a nagy nap. Húsvét vasárnap reggel Biatorbágyon a Szily kápolnánál összejött az évnyitó zarándoklat csapata. Nagy öröm volt számunkra, hogy eljött Schmittné Makray Katalin és Benkő Péter zászlós zarándokok. A kerékpárral indulók részéről ketten érkeztünk Papp Zsoltival. A gyalogosok Miháczi János vezetésével öten is megjelentek. Közös ima és egy kis beszélgetés után az Iharos megkerülésével  turista ösvényen tolva a bicikliket vágtunk neki az útnak. Az Iharos déli oldalán viszont egészen Érd központjáig ereszkedhettünk a lejtőn nagy tempóban. Ennek ellenére a százhalombattai kompot éppen csak sikerült elérnem.
Kerékpáros társaim már elindultak a megbeszélt találkozóhelyről, de még Ráckeve előtt utolértem őket. Újra együtt volt a kerékpáros csapat. Klári, Gábor és csatlakozott hozzánk Viktor is. Napsütés, szép idő, hátszél, jó hangulat, ennél több nem is kell egy zarándoknak. Nagyon jól haladtunk. Szigetbecsén Czár Janinál egy kis pihenő, a tassi halászcsárdában könnyű ebéd. Szeliden várt a családom, így kihasználva a biciklim elektromos rásegítését teljes lendülettel vágtam neki az útnak. Jól esett a kis családi összejövetel. Zarándoktársaim viszont csak késő este érkeztek meg. Edit és Zsolti vacsorával várta a csapatot.
Az első nap minden a tervek szerint történt. Reggel Mónika lányom és Jázminka unokám búcsúztatott.
A második nap könnyebbnek ígérkezett. Hosszan a Duna-parton Baján át Mohácsig. Harmadik nap már lehűlt a levegő, szerencsére nem esett. Villányig együtt ment a kis csapat. Ott várt ránk Varga János zarándoksegítő társunk és onnan Klári és Gábor hazautazott. János autóval kísért, vitte a csomagom. Nagy tempóban érkeztem meg Máriagyűdre a kegytemplomba. Rövid meditáció és szemlélődés a felújított környezetben, majd Harkányig kerekeztem, ahol egy kis fürdőzés után megszálltunk. Este hallottam, hogy a hegyekben havazik. Máshol erős szél fúj és esik az eső. A negyedik nap keménynek ígérkezik, terveink szerint Bjelovarig kellene eljutni...

Rumi Imre

 
 
Beküldve: 2017-04-19