Évnyitó zarándoklat - 2022. (kerékpárral)

Printer-friendly version

„Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. Minden völgy betöltetik, és minden hegy és domb megalacsonyíttatik, és a kanyarok egyenesekké lesznek, és a göröngyök sima úttá.” (Lk. 3, 4-5)

A Magyar Zarándokút ismét rendhagyó „évnyitó” zarándoklattal indul. Tavalyi évben zászlós zarándokoknak az érintett települések polgármestereit kértük fel, hogy vezessék, kísérjék a zarándokcsapatot a következő településig és adják tovább a zarándokút lobogóját. Az eseményről egy kiadvány készült, „Polgármesterek a Magyar Zarándokúton” címmel, amelynek tiszteletpéldányait most ugyanazon az útvonalon viszünk el az érintett települések vezetőinek.

Természetesen idei évben is várjuk a polgármestereket, önkormányzati vezetőket, érdeklődőket, hogy csatlakozzanak a csapathoz és kísérjék el a zarándokokat a következő településig.

Évnyitó zarándoklat programja:

1 nap:  2022. május 27. péntek.  Gyülekező 8.30 órakor Bp. XII. Polgármesteri Hivatal főbejárata.
Útvonal: Budapest XII. Böszörményi út 23-25. – Budaörs – Törökbálint – Biatorbágy – Etyek – Érd – Szigetszentmiklós – Dabas     táv: 94 km, szállás: Dabas
Az induló zarándokokat köszönti Schmittné Makray Katalin, majd átadja a „Polgármesterek a Magyar Zarándokúton” c. kiadványt Pokorni Zoltánnak.

A többi település polgármesterének az utat járó zarándokok kézbesítik a kiadványt.

2. nap: 2022. május 28. szombat.  Indulás: 8.30
Útvonal: Dabas – Ráckeve – Szigetbecse – Tass – Dunavecse – Apostag – Solt – Harta – Szelidi-tó, táv: 89 km, szállás: Szelidi-tó

3. nap: 2022. május 29. vasárnap. Indulás: 8.30
Útvonal: Szelidi-tó – Újtelek – Szakmár – Homokmégy – Császártöltés – Hajós – Fajsz, táv: 69 km, szállás: Fajsz

4. nap: 2022. május 30. hétfő.  Indulás: 8.30
Útvonal: Fajsz – Dusnok – Fajsz – Baja – Mohács,  táv: 81 km, szállás: Mohács

5. nap: 2022. május 31. kedd.   Indulás: 8.30
Útvonal:  Mohács – Villány – Siklós-Máriagyűd – Pécs,  táv: 74 km, szállás: Pécs

6. nap: 2022. június 1. szerda.   Indulás: 8.30
Útvonal:  Pécs – Hosszúhetény – Pécsvárad – Mecseknádasd – Ófalu, táv: 65 km, szállás: Ófalu.

7. nap: 2022. június 2. csütörtök.   Indulás: 8.30
Útvonal:  Ófalu – Cikó – Grábóc – Szekszárd – Bogyiszló – Kalocsa – Szelidi-tó, táv: 78 km, szállás: Szelidi-tó.

Ezúton is köszönöm a polgármestereknek, hogy a tavalyi évben vállalták a zászlós zarándoki feladatot. Kérem, hogy az idei zarándoklatunkon vegyék át a, „Polgármesterek a Magyar Zarándokúton” c. kiadványunkat a Magyar Zarándokút Egyesület köszöneteként. A településekre érkezésünk pontos idejét útközben tudom jelezni. A programból megközelítőlegesen számítható az időpont.

A teljes úton részt venni korlátozott számban, kizárólag a Magyar Zarándokút útlevelével lehet, előzetes egyeztetés alapján. Egynapos csatlakozásra bárhol van lehetőség. A zarándokutat csendesen, szerény körülmények között szeretnénk megtenni. Kérem a kísérőket, csatlakozókat, hogy ezt vegyék figyelembe.

Saját felszereléséről, ellátásáról mindenki maga gondoskodik. Hálózsák használata szükséges! Útközben pihenőket kb. 2-3 óránként tartunk az érintett településeken, szakrális helyeknél, zarándok pontoknál.

Buen Camino,
Rumi Imre
+36 30 2217710

Beküldve: 2022-05-21