Pápai szentmise zarándoklat - 2021.

Printer-friendly version

„Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. Minden völgy betöltetik, és minden hegy és domb megalacsonyíttatik, és a kanyarok egyenesekké lesznek, és a göröngyök sima úttá.”
(Lk. 3, 4-5)

A Magyar Zarándokút ismét rendhagyó zarándoklatot szervezünk A pápai szentmisére érkezünk meg Esztergomból gyalogosan a Magyar Zarándokút nyomvonalán. Folytatva az évnyitó zarándoklatunkon kialakult rendet, az érintett települések polgármestereit kérjük fel, hogy vezessék, kísérjék a zarándokcsapatot a következő településig.

Pápai szentmise zarándoklat programja:

1 nap:  2021. szeptember 10. péntek 8.00 órakor gyülekező Esztergomban a Szent Adalbert Központ bejáratánál.
Útvonal: Esztergom – Pilisszentlélek – Pilisszántó  táv: 28 km  Szállás: Pilisszántó
Az induló zarándokokat köszönti Schmittné Makray Katalin és Hernádi Ádám.

2. nap:  2021. szeptember 11. szombat.  Indulás: 8.30
Útvonal: Pilisszántó – Pilisszentiván - Máriaremete  - Makkosmária – Bp. XII. Normafa     táv: 30 km
Szállás: Bp. XII. Mátyás király út 53.b.

 

3. nap:  2021. szeptember 12.  vasárnap.  Indulás: 8.00
Útvonal: Bp. XII. Normafa – Bp. Hősök tere     táv: 12km 

Ezúton is köszönöm az évnyitó zarándoklatunkon felkért polgármestereknek, hogy vállalták a zászlós zarándoki feladatot, bízom benne, hogy a pápai szentmise zarándoklatra is elkísérnek minket.

A teljes úton részt venni korlátozott számban, kizárólag a Magyar Zarándokút útlevelével lehet, előzetes egyeztetés alapján. Egynapos csatlakozásra bárhol van lehetőség. A zarándokutat csendesen, szerény körülmények között szeretnénk megtenni. Kérem a kísérőket, csatlakozókat, hogy ezt vegyék figyelembe.

A járványügyi előírások betartása mindenkinek kötelező. A zarándokoknak védettségi igazolvánnyal kell rendelkezniük. Saját felszereléséről, ellátásáról mindenki maga gondoskodik. Hálózsák használata szükséges! Útközben pihenőket kb. 2-3 óránként tartunk az érintett településeken, szakrális helyeknél, zarándok pontoknál.

Buen Camino,
Rumi Imre

Beküldve: 2021-08-26