Beszámoló Rezsabek Nándor előadásáról

Nyomtatóbarát változat

Folytatódott a „Zarándokok és vándorok programsorozat” Rezsabek Nándor „A Meteoritkráter Expedíció németországi emlékei” című előadásával február 21-én a Hegyvidéki Kulturális Szalonban.

 

A témakör iránt érdeklődők meteoritikai alapismereteket, a kutató-ismeretterjesztő projekt "eredetmítoszát", a Ries és Steinheim asztroblémák vizsgálatának érdekességeit hallgathatták meg.

A rendhagyó előadás során bemutatásra került Nándor és expedíciós-csapata által a Morasko-krátermezőről készített kisfilm, továbbá egy videó-megosztó portálon a napokban megjelent – a szakmai körökben is sikert arató – kisbolygó-méretarányos összeállítás is.

A látványos és sok ismeretet átadó program további különlegessége volt, hogy a résztvevők nem csupán hallhattak a meteoritokról, hanem a vizsgált kráterekből származó ún. impaktitokat, továbbá Mauritániából és Északnyugat-Afrikából származó kőmeteoritokat, illetve egy svédországi vasmeteoritot is foghattak a kezükben.

 

A „Zarándokok és vándorok programsorozat” következő, harmadik előadása 2020. március 30-án (hétfőn) „Zarándokúton járni, avagy gyakorlati tapasztalatok az El Caminoról és a Magyar Zarándokútról” címmel 18,00 órakor kerül megrendezésre a Hegyvidéki Kulturális Szalonban.

 

Beküldve: 2020. február 25.

Csepeli Ildikó
szervező
Magyar Zarándokút Egyesület

Beküldve: 2020-02-25