Út Santiago de Compostellába - Újjászületés Zágrábban

Nyomtatóbarát változat

Zágráb, 2017. április 21. reggel 7 óra. Fény és árnyék játékát nézem a szobám ablakából. Szikrázó napsütés már kora reggel. A levegő nem mozdul. Kánikulai hangulat. Az elmúlt napok időjárását átélve szinte hihetetlen. Csoda.
Tegnapelőtt Harkányból Barcson keresztül jöttünk Bjelovarba. Alig több mint 70 km-t tudtam megtenni. Elektromos rásegítéssel, teljes erőből tekerve sem haladtam 15 km per óra sebességnél jobban. Viharos szembe szél, eső, hó, jeges eső váltogatta egymást. Varga Janos segítsége nélkül nem jutottam volna el Bjelovarig. Ezen a napon a zarándoklat vezeklését végeztem el. Talán egy hónapra előre az összeset.
Másnap hasonló időjárási viszonyok között, autóval mentünk el Maria Bisztricara. Megnéztük a kegyhelyet, a fekete madonnát. A hegyekben hó volt körülöttünk, de ennek ellenére biciklire szálltam és Zágrábig meg sem álltam. Közben időnként felcsillantak a napsugarak. A kis hátszélben nagyon jól esett a bicajozás. Könnyen megtálaltam a Magyar Intézetet, ahol a szállásom volt. Ezúton is köszönöm a Magyar Nagykövetség segítő közreműködését és a központban foglalt szállást. Este a magyar közösség Ady körében vártak egy kis beszélgetésre. Nagyon kedves, lelkes magyar közösség szerveződött Zágrábban. Főként Szekeres Péter és Balázs Piri Zoltán, a helyi magyarok képviselői láttak el információval. Annamária, az Ady kör szervezője pedig vacsoráról és a jó hangulatról gondoskodott. Beszélgettünk a Magyar Zarándokút meghosszabbításáról Zágráb irányába, amire a horvát önkormányzati választások után visszatérünk.
Ma reggel pedig frissen készülődöm az indulásra. Még a fürdőruhám is előkészítem, mert nagyon szép időjárás ígérkezik...

Rumi Imre

KÉPGALÉRIA: http://magyarzarandokut.hu/ujjaszuletes-zagrabban-kepgaleria

 

 

Beküldve: 2017-04-21