2016. évi „Biatorbágy - Bogyiszló zarándoklat”

Nyomtatóbarát változat

BiatorbágyEtyekFelcsútCsákvár (37) – Székesfehérvár (26) – BalatonfűzfőBalatonalmádi (46) – CsopakBalatonfüredTihany (20) – SzántódSiófok (15) – OzoraSimontornya (50) kerékpárral, majd a SimontornyaSárszentlőrinc (17) – Kölesd (14) – Szedres (10) – Bogyiszló (18) vonalon gyalog.

„Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. Minden völgy betöltetik, és minden hegy és domb megalacsonyíttatik, és a kanyarok egyenesekké lesznek, és a göröngyök sima úttá.” (Lk. 3, 4-5)

A Magyar Zarándokút Egyesület 2016. október 28-tó 31-ig, csoportos zarándoklatot szervez a fenti útvonalon. (kerékpárral 200 km-es és gyalog 59 km-es szakaszokon.)

A gyalogos zarándoklaton részt vesz Schmittné Makray Katalin örökös zászlós zarándok és Rusz Milán színész, zászlós zarándok.

A zarándoklathoz rövid csatlakozásra bárhol van lehetőség az érintett településeken. Főként, a Bogyiszlóra érkezéshez várjuk a zarándokokat.
A zarándokcsapathoz kizárólag a Magyar Zarándokút Egyesület által kiállított zarándokútlevéllel lehet csatlakozni.

A résztvevő zarándokok gondoskodnak saját ellátásukról.

Program:
Kerékpárral:
2016. október 28. (péntek) Indulás 8.30 órakor, Biatorbágy Szily kápolna. Útvonal: Felcsút – Csákvár a Szent Mihály templomban pihenő kb. 11 órakor – Székesfehérvár – Balatonfűzfő – Balatonalmádi. Táv: 103 km,
Szállás: Balatonfűzfőn (Sport Hotel Bilicsák Tamásné +36 20 445 8031).
2016. október 29. (szombat) Indulás 8.30 órakor.
Útvonal: Balatonalmádi (indulás 8.30-kor a plébánia templomtól) – Balatonfüred – Tihanyi bencés apátsági templom – Szántód – Siófok – Ozora (- Simontornya). Táv kerékpárral: 97 km. Szállás: Ozorán.
Kerékpárok szállítása: 2016. október 28-én reggel Biatorbágyra szállítjuk a kerékpárokat.
Simontornyáról a későbbiek során egyeztetett módon hozzuk el a kerékpárokat.

Gyalog:
2016. október 30. (vasárnap) Indulás 8.30 órakor a Simontornyai vasútállomásról.
Útvonal: Simontornya – Sárszentlőrinc(meleg ebéd a településen) – Kölesd. Táv: 31 km, Szállás: Kölesden a tornateremben, matracokon.
2016. október 31. (hétfő) Indulás 8.30 órakor.
Útvonal: Kölesd – Szedres – Bogyiszló. Táv: 28 km.

Bogyiszlói záró program:
SZÍNHÁZALAPÍTÓ ősbemutató, a PÓLIKA című darab bemutatásával.
Írta és rendezte: Rusz Mark Milán
A ZARÁNDOK SZÍNHÁZ egy szervezeti formába nem kényszeríthető alkalmi társulás, amelynek nincs fenntartója, bankszámlaszáma. A Magyar Zarándokút Egyesület által szervezett zarándoklaton részt vevő színpadi előadók és más zarándokok, jótékony céllal játszanak színházat a Zarándokszálláson, vagy a helyi Kultúrházban a Zarándokút Önkormányzatainak szervezésében. A ZARÁNDOK SZÍNHÁZ idézi a magyar színjátszás hőskorszakát, amikor Dérynéék gyalog vagy stráfszekéren, a nemzet napszámosaiként járták a falvakat és városokat.

Kérem az MZE tagjait, hogy előre jelezzék részvételi szándékukat, hogy melyik szakaszra jelentkeznek.
Kérem az érintett települések polgármestereit, hogy lehetőségeik szerint fogadják a zarándokokat és saját településükön csatlakozzanak a csapathoz.

Érd, 2016. október 11.

Rumi Imre
Magyar Zarándokút Egyesület elnöke

Beküldve: 2016-10-17
  • Magyar
  • English

Bejelentkezés

Általános bejelentkezés:
Facebook bejelentkezés:

Hírlevél

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

1 %

Magyar zarándokutak