Meghívó dr.Csókay András előadására

Nyomtatóbarát változat

A Kós Károly-díjas Magyar Zarándokút Egyesület és az Összefogás Újbudáért Egyesület
tisztelettel és szeretettel várja a zarándoklatok és a lelki-testi egészség  iránt érdeklődőket, 

dr.Csókay András

idegsebész

PrimaPrimissima díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett orvos 

„Idegsebészet és hétköznapi misztika ” című előadására.

„Kitartani Krisztusban, az imádságban benne élni, ez az egyetlen út, és nem azért, hogy elviseljük a nehézségeket, hanem azért, mert ez az „út, az igazság és az élet” ahogy Ő mondta. Ebből fakad, hogy elviseljük a hitünkben kitartva a legnagyobb tragédiáinkat is. „Istent szeretőknek minden a javukra válik” – mondja Pál apostol, még a legnagyobb bajok is, ha átadjuk magunkat az élet Urának. Ezt kell megmutatni a betegeink felé is azzal, hogy együttérzünk velük, megpróbálva a szenvedésükből valamit átvállalni szeretetben. A gyógyítás szakralitása talán ebben mutatkozik meg legjobban. Mindez csak Krisztusban lehetséges. Állandóan ott legyen az életedben.” 

Dr. Csókay Andrásról: Már a BME-n  végzett építőmérnökként szerzett orvosi diplomát a Semmelweis Orvosi Egyetemen 1989-ben, majd 1994-ben idegsebészi szakvizsgát tett. Nevét  1998-ban az általa kifejlesztett éralagút-technika,- amely egy új módszer a súlyos traumás agyduzzadás kezelésére, egy új fejlesztés a koponya-térnyerési technikák műtéti megoldásait illetően-, tette ismertté.  Az éralagút-technika lényege, hogy a koponyatető eltávolítása után az ereket egy alagúttal védik meg az elzáródástól. Szakterülete a koponyasérülések, a neurotrauma, mikroérsebészet.  A hit és orvostudomány témakörökben több sikeres könyvet írt és jelentetett meg. Munkásságáért 2005-ben Prima díjat, 2011-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend  középkeresztjét kapta.

 

A rendezvényre 2017. március  2-án (csütörtökön) 18.00 órakor kerül sor, 

zenei élményben részesít: Kecskeméti Rita dal-énekes

az Összefogás Újbudáért Egyesület helyiségében (Budapest XI. Fehérvári u. 88c.) a belépés díjtalan.

Fővédnök:dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere
Védnök: Nagyné Antal Anikóönk. Képviselő

A Magyar Zarándokút Összefogás Program keretében, a fenti címen, csütörtök esténként - meghirdetett program szerint -  tartunk zarándokúti beszámolókat, tájékoztató beszélgetéseket.

 

 

Beküldve: 2017-02-10
  • Magyar
  • English

Bejelentkezés

Általános bejelentkezés:
Facebook bejelentkezés:

Hírlevél

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

1 %

Magyar zarándokutak