Beszámoló a 2019-es évzáró konferenciáról

Nyomtatóbarát változat

A Magyar Zarándokút Egyesület 2019. november 29-án, pénteken tartotta évzáró rendezvényét, idén a Budapest XII. Hegyvidéki Kulturális Szalonban. (Budapest, Törpe u. 2.)
A Magyar Zarándokút - 2019 évi évzáró - konferenciáját Pokorni Zoltán nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelenteket, többek között Schmittné Makray Katalin örökös zászlós zarándokot, Kőszegi Zoltánt, a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás elnökét, Dóczy Péter 2018. évi zászlós zarándokát és valamennyi kedves megjelent zarándoktársunkat. Ezt követően a Polgármester úr bemutatta a XII. kerületet, annak szépségeit, fejlesztési koncepcióit a zarándokút szemszögéből. Az előadás után – már hagyományként – meghallgathattuk Izsák Ibolya zarándoktársunk tolmácsolásában Reményik Sándor egyik versét. Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke beszámolt a Magyar Zarándokút ez évi eseményeiről, a jövő évi tervekről, fejlesztési elképzelésekről. Ezt követően, szorosan ehhez kapcsolódóan Szesztai György - a Magyar Zarándokút Egyesület elnökségi tagja - ismertette a Jerusalem Way kiépítésének jelenlegi helyzetét, az ezzel összefüggő további feladatokat, és bemutatta a jelenlévő Iawomir Moleda lengyel zarándokot, a konferencia egyik díszvendégét. Iawomir Moleda személyében a Jerusalem Way egyik alapítóját köszönthettük, aki által tovább bővültek a nemzetközi kapcsolataink. Reményeink szerint már tavasszal ezen az úton is elindulnak a zarándokok, érintve hazánkat, szűkebb értelemben a „mi utunkat”.
Jó volt találkozni a régi kedves zarándoktársainkkal, feleleveníteni a közösen átélt élményeket, eseményeket. Reméljük, és bízunk benne, hogy jövőre is találkozunk, lesznek olyan szakaszok ahol együtt megyünk tovább, megőrizve és tovább építve a Magyar Zarándokút eszmeiségét, küldetését. Mert, az ÚT folytatódik ….

dr. Barnáné Károsi Klára

KÉPGALÉRIA: http://magyarzarandokut.hu/evzaro-konferencia-2019-kepgaleria

CIKK A KONFERENCIÁRÓL: https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/zarandokut-hegyvideken?fbclid=IwAR3aVsQz47GT3mNLJW8to123mxeymGbLKmpsHLRdUV_33yb8zypEmkbXJIM

Beküldve: 2019-12-10