Tóth Péter Lóránt „ A lélek útja” c. verszarándoklata

Nyomtatóbarát változat

Kedves Zarándoktársaink!

Engedjék meg, hogy nagy örömmel és tisztelettel tájékoztassam Önöket Tóth Péter Lóránt, kunszentmiklósi tanár, verszarándok, - aki egyúttal a Magyar Zarándokút 2019. év kitüntetett zarándoka is -, „ A lélek útja” c. Radnóti Miklós tiszteletre és megemlékezésére szervezett vers-zarándoklatáról.

Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója alkalmából Tóth Péter Lóránt gyalogos zarándoklatra indul a tragikus sorsú költő és a többi ártatlanul elhurcolt bori munkaszolgálatos emlékére Bortól, Abdáig.

A verszarándoklat 2019. augusztus 31-én indul a szerbiai Borból, és 820 km megtett út után szeptember 24-én fog megérkezni a Győr mellett lévő Abda településre, a költő halálának helyszínére.

E zarándokút, három országon át Szerbia, Horvátország, Magyarország, 100 települést érintve, kíván emléket állítani az ártatlanul elhurcolt, megkínzott és kivégzett embertársainknak. Tóth Péter Lóránt 15 helyszínen a „....lélek vagyok, élni szeretnék!” c. előadásával rója le tiszteletét, egy-egy helyszínen az előadáson kívül emléktábla avatás, koszorúzás, emlékműsor is lesz.

Minden Zarándoktársunkat nagy tisztelettel hívjuk erre a nemes célú zarándoklatra, és kérjük, hogy lehetősége szerint csatlakozzon Tóth Péter Lóránthoz, akár hosszabb szakaszon, akár egy-egy napra is.

A teljes zarándoklat településenkénti időpontjai a mellékelt, alábbi tájékoztatón láthatóak, a magyarországi települések és időpontok az alábbiak:

·   szeptember 20. péntek Mohács

·   szeptember 21. szombat Szentkirályszabadja

·   szeptember 22. vasárnap Zirc

·   szeptember 23. hétfő Veszprémvarsány

·   szeptember 24. kedd Pannonhalma - Abda.

Természetesen a magyarországi helyszínek mellett, mindhárom országban bárhol lehet csatlakozni.

Részletek, - a napi indulások  pontos helyéről és időpontjáról, valamint a tervezett helyi programokról  -, a facebookon Tóth Péter Lóránt (verszarándok) oldalán folyamatosan ismertetésre fog kerülni.

A csatlakozóknak ellátásukról és szállásukról maguknak kell gondoskodniuk.

A  Magyar Zarándokút Egyesület  e vers - zarándoklat kapcsán közös zarándoklatot szervez az utolsó napra (szeptember 24.), az abdai megérkezés helyszínére. Aki csatlakozni kíván erre a napra,  - a Magyar Zarándokút  Egyesülettel közösen -, az részvételi szándékát jelezze Békés Katalin (bekeska@gmail.com, telefon szám.: 20/510 8424)   felé, 2019. szeptember 9-ig. .     

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk e vers-zarándoklat megtételére. 

dr. Barnáné Károsi Klára, szervező

Beküldve: 2019-08-22